Natur og udeliv - Et naturligt valg

Der er intet som børnene ikke kan lære udendørs...

Naturen og udeliv er en stor del af vores hverdag og derfor har vi valgt, at være certificeret ved De grønne spirer.

Naturen er en perfekt ramme for læring og udfordring på de vigtige egenskaber børnene skal tillære sig.

Vi synes det er vigtigt, at vi er med til at skabe nysgerrighed og glæde ved, at være udenfor. 

Vi bruger naturen som legeplads og til motoriske udfordringer

- både på grov og fin motorik. 

Vi øver sprog ved samtale om de ting vi laver og finder udenfor - det giver oftere en længere samtale og flere ord på tingene end at kikke i en bog. 

Kreativiteten udfordres da naturen ikke har "færdigfabrikerede" ting - Vi skal selv forestille os hvad naturmaterialerne skal være og hvordan det skal bruges.

Børnene får brugt alle 5 sanser udendørs... vi ser naturen, vi lugter naturen, vi hører naturen, vi føler naturen, vi smager naturen.

Vejret kan dog drille os.... og vi synes det er vigtigt, at det at være ude, skal være en god oplevelse for børnene... Derfor kan vi have indedage de dage, hvor vi vurderer at vejret er for træls.

Til gengæld lever vi næsten udendørs i de gode måneder, hvor vi er ude alt det vi kan.

Vi er medlem ved friluftsrådets "de grønne spirer" og har modtaget certifikat og det lille grønne flag som bevis på, at vi opfylder kravende som Naturdagplejer. Vi skal hvert år søge om at få fornyet vores bevis.

Vi har også det blå flag fra Grønne Spirer, som er "spring ud i naturen" certifikat, hvor kravene erstor fokus på bevægelse og motorik i udelivet

Igennem "de grønne spirer" kan vi tage på kursus og modtager materiale og inspiration til en spændende hverdag i naturen

I løbet af året har vi naturtemaer som passer til årstiden. Nogle af dem er beregnet til bestemte årstider, mens andre kan "bruges" hele året.

Vi følger dem ikke slavisk, men plotter emnerne ind i hverdagen, hvor de passer ind i naturens gang

Læs mere om de grønne spirer her: http://www.groennespirer.dk/

 

Idræt, leg og bevægelse

En aktiv hverdag

Som suplement til natur og udeliv har vi valgt at få et DGI-idræt - leg - og bevægelses certifikat, som giver os lov til at kalde os idræts-dagpleje.

Vi synes at motion og motorik er en utrolig vigtig del af små poders hverdag og det forenes helt fantastisk sammen med natur, hvor der er højere til loftet og mange andre og flere muligheder end indendørs  

Kurset har givet os en rygsæk fuld af ideer og viden om hvordan vi kan udfordre og fremme børnenes lyst til at bruge deres krop og fremme deres færdigheder motorisk.

Vi vil gerne være med til at give børnene en naturlig lyst til at bevæge sig, turde rykke deres grænser og prøve noget ukendt - og sammen med vores "natur-dagpleje" forme sunde og nysgerrige børn.

Vi har løbende taget flere kurser i motorik, sansemotorik og leg og bevægelse og motorik er ligeså stor en del af vores hverdag, som udelivet er.

En god og veludviklet motorik danner grund for en sund og god udvikling videre i barnets liv. 

 
 
Vi synes det er helt perfekt at kombinere
Natur og Udeliv med Motorik og Bevægelse.
Og vores mål er at skabe de bedste rammer for vores naturbørns udvikling.    

små skridt skaber store mål.